DECORATION DESIGNS

Še bolj praktičen in funkcionalen servisni prostor

Written by moblessing

Območje storitev je nedvomno eno izmedtemeljno okolje v kateri koli hiši ali stanovanju. Poleg tega, da je prostor za pranje in sušenje oblačil je tudi tam, kjer se hranijo vsi pripomočki za organizacijo doma in higieno. Tudi s širitvijo nepremičninskega razvoja, ki ima skupnostne pralnice, je Možnost, da imate svoj prostor doma, ostaja sinonim za udobje in določeno mero zasebnosti. Ne glede na velikost hiše ali stanovanja se jih pri projektih prenove običajno malo spomnimo ali pa ostanejo v ozadju, vendar je dobro načrtovanje odraz praktičnosti v življenju stanovalcev.

Nadaljuje se po oglaševanju

Nadaljuje se po oglaševanju

Prvi ukrep za vzpostavitev storitvenega območja je razmišljanje o rutini in pričakovanjih za izvedbo funkcionalne postavitve, ki ustreza vsem zahtevam. Za to je potrebno analizirati tloris nepremičnine, žariščne točke, integracijo z drugimi okolji in razviti stavbno pohištvo z rešitvami. “Seznam je kar precejšen. Za vrhunsko perilo moramo upoštevati električne, hidravlične in plinske točke, oceniti dostopne točke, ceniti naravno prezračevanje, ki prihaja skozi okna, in delati z natančnimi meritvami. Ta kontekst naredi razliko in ublaži morebitne preglavice ali nezadovoljstvo v prihodnosti«, poroča arhitektka Marina Carvalho. Poleg prezračevanja poudarja tudi, da razsvetljava prispeva k udobju uporabnikov.

Najbolj priporočljivo je, da ta prostor oblikujete v bližini kuhinje, da bi olajšali opravila v zvezi s čiščenjem in splošnimi storitvami stanovanja. V tem kontekstu imajo stanovanja običajno tloris z integriranimi okolji. “Ker vemo, da lahko vonjave in maščobe prežejo oblačila, nameščena na vrv, običajno sprejmemo delilnik. Vedno imam raje motno steklo, ki ne bo motilo naravne osvetlitve kuhinje.«, deli arhitekt. Za izboljšanje okolja pa priporoča uporabo umivalnika, ki je nameščen na kamniti pult, in pralni stroj s sprednjo odprtino. “Vgrajen, zgornji del projekta je stanovalcu na voljo za zlaganje oblačil in opravljanje drugih dejavnosti.«, dodaja.

Nadaljuje se po oglaševanju

Položaj okna neposredno vpliva na naravno osvetlitev in prezračevanje v pralnici: za dober rezultat mora imeti minimalno površino, ki je enaka 1/6 prostora prostora. Ob prijetni klimi za dobro počutje, se oblačila hitro sušijo in brez neprijetnega vonja po kosu oblačila, ki je dolgo na vrsti, ta enačba ustvarja prihranke pri stroških električne energije in vzdrževanja aparatov.

Ker je prostor za pranje perila prostor, ki je pogosto v stiku z vodo, so materiali, kot sta porcelan in keramika, najboljše možnosti za pokrivanje tal in sten. Še vedno pa je pri talnem prostoru priporočljivo dati prednost nedrsečim modelom, da se izognemo nesrečam, ki so posledica padcev. Enostavnost čiščenja je treba upoštevati tudi kot enega od atributov izbire, saj okolje zahteva pogosto čiščenje in vzdrževanje.

Še vedno v poglavju o premazi lahko servisni prostor spremlja materiale, določene v kuhinji, pri stenah pa lahko dekoracija povzdigne manjše formate, kot je npr. ploščica podzemne železnice in modeli v dimenzijah 10 x 10 cm. In barve naredijo razliko! Ker so to običajno manjše površine – v primerjavi z drugimi prostori v hiši –, so svetlejši toni v materialih, kot so premazi in stavbno pohištvo, odlična strategija za sklicevanje na občutke organiziranosti, čistoče in obsega.

Pravilo načrtne obdelave lesa je: bolj tekoče in dobro uporabljeno bo, boljše bo za življenje tistih, ki ga bodo uporabljali. V tej zapovedi je poleg vgrajenega pralnega in sušilnega stroja vredno predvideti tudi omare, v katere lahko spravite oblačila, ki jih boste likali, ter izdelke in druge čistilne predmete.

Nenazadnje je vrv za perilo ključni element v vsaki pralnici. Stropna, zložljiva s pritrditev na steno ali mobilna talna različica so možnosti za sušenje oblačil doma. Toda za opredelitev idealne vrvice za perilo arhitekt vedno poskuša poznati rutino in prejšnjo strukturo stanovalca. “Za opredelitev poskušam ugotoviti, kolikokrat na teden moje stranke običajno perejo oblačila, pa tudi model stroja. Če aparat centrifugira oblačila ali celo izvaja sušenje, vse to vpliva na dinamiko«, našteva arhitekt.

About the author

moblessing

Leave a Comment