FASHION

Moda je najhitreje rastoči segment franšizinga

Written by moblessing
Čevlji Bibi in Milon so sledili dobremu trenutku, doživetemu v prvi četrtini

Četrtletna raziskava o uspešnosti franšize za obdobje od januarja do marca letos, ki jo je izvedlo Brazilsko franšizno združenje (ABF), je pokazala, da sektor ostaja na poti okrevanja, zavedajoč se izzivov makroekonomskega okolja z visoko inflacijo in obrestnimi merami. Študija je poudarila, da so franšizne verige v prvem četrtletju v primerjavi z enakim obdobjem lani zrasle za 8,8 % prihodkov, s 39,88 milijarde R$ na 43,38 milijarde R$.

Poleg tega je bilanca stanja za prvo četrtletje pokazala rast prihodkov v vseh 12 segmentih, ki jih je podjetje navedlo. Najboljša rast prihodkov v obdobju je bila moda s 13,5-odstotno rastjo, na katero so pripomogli nadaljevanje dela in dogodkov na kraju samem ter posledično večje gibanje v trgovskih centrih in drugih krajih z veliko cirkulacijo ljudi.

Podatki dokazujejo, da je Bibi, blagovna znamka otroške obutve z več kot 130 trgovinami v Braziliji, v prvih treh mesecih letošnjega leta povečala prodajo za 75 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem leta 2021. Veriga stavi na širitev trgovin na razširiti prisotnost v državi. Za leto 2022 načrtuje izvedbo 37 operacij, od tega 25 na brazilskih tleh in 12 v tujini. »Ob nenehnem obnavljanju trgovine in vračanju zaupanja potrošnikov ob odhodu od doma smo v prvih mesecih letošnjega leta opazili precejšen porast prodaje, v našem primeru še bolj, saj smo se vrnili v šolo, ki krepi iskanje novi čevlji in nahrbtniki,« je povedala predsednica Calçados Bibi Andrea Kohlrausch.

Multifranšize in e-trgovina

Druga pomembna blagovna znamka v modnem segmentu na franšiznem trgu je Milon. Od leta 2006 je znamka, ki je del skupine Kyly, največjega podjetja za otroška oblačila v Braziliji, znana po kosih, razvitih z evropskim navdihom, klasičnem slogu in ekskluzivnih detajlih. Odprtje prve trgovine verige je bilo leta 2010 v Joinvilleu (SC). Od takrat se širitev blagovne znamke ni ustavila. Podjetje je prevzelo franšizni model in ima trenutno delujočih 80 fizičnih trgovin, od tega 47 franšiznih in 33 lastnih trgovin. Za letošnje leto je cilj znamke odpreti vsaj 10 novih fizičnih enot otroških oblačil v različnih brazilskih regijah, skupaj 90 prodajnih mest.

»Leto 2021 smo zaključili z 78 trgovinami, od tega šest odprtih lani. V zadnjih letih smo imeli uspešno strategijo širitve. Leto 2022 želimo zaključiti z 90 delujočimi trgovinami, odprtimi v različnih mestih. Poleg tega Milon pridobiva vedno več prostora, pomembnosti in prepoznavnosti v različnih kanalih, v katerih delujemo, kot so multi-brand, franšize in e-trgovina, ter z izvozom v različne države,« je pojasnil komercialni in marketinški izvršni direktor. iz skupine Kyly, Claudinei Martins.

About the author

moblessing

Leave a Comment