TOURISM

Spreminjanje možnosti globalnega turizma … Odročna območja in pokrajine

Written by moblessing

Corona je spremenila izbire turistov v različnih državah sveta (AFP)

Pandemija korona virusa je spremenila marsikatero osebno stališče turistov in dala drugačen koncept izbire destinacij.Zaprti kraji, kot so gledališča, kulturni centri ali umetniška srečanja, ne privabljajo več veliko turistov, temveč so njihove izbire bolj povezane z izbiro odprti kraji, kot so plaže in reke, z drugimi besedami, postali so Narava je ključni dejavnik pri izbiri turistične destinacije.

Po mnenju Svetovnega sveta za turizem je upoštevanje zdravstvenih, prehranjevalnih in rekreacijskih standardov ter spoštovanje pravila socialne distanciranja osnova, ki jo lahko turist uporablja med svojim potovanjem, tudi ob upadu postopkov za cepljenje ali rutinskih zdravniških pregledih, vendar človeško vedenje se je spremenilo s porastom govora o možnosti okužbe sveta s še eno pandemijo, s širjenjem številnih epidemij.

Poleti, če želite preživeti počitnice polni zdravja in daleč od nevarnosti in epidemij, vam svetujemo, da izberete eno od teh turističnih zatočišč po vsem svetu.

Botanične oaze

Možnost zdrave hrane je postala močno prisotna med turisti, saj sta bila med Bloombergovim indeksom zdravja koncept prehranjevanja vegetarijanske hrane in izogibanja živilom, ki povzročajo zdravstvene težave. Marsikje boste našli uravnoteženo hrano, Švedska in Norveška sta med državami z najvišjimi kazalniki zdrave hrane.

Zelo redko je najti restavracijo ali hotel, ki nima uravnoteženega jedilnika za ljudi z boleznimi.Narodi teh držav se poleg zelenjave zanašajo predvsem na ribe, sledi pa ji Švica, ki se je med evropskimi državami uvrstila na prvo mesto zaradi mednarodni zdravstveni standardi, ki se upoštevajo pri kateri koli jedi >

Letovišče Severin v švicarskih Alpah, eno najpomembnejših zdravilišč, ki turistu med obiskom zagotavlja zdravstveno oskrbo in uravnoteženo prehrano. V arabskih državah se je povečalo zanimanje za uravnoteženo prehrano, zato Katar, ki gosti svetovno prvenstvo, skuša ponuditi različne zdrave možnosti na dolgem seznamu restavracij, ki mu odpirajo vrata, da sovpadajo s športnim dogodkom.

delo in igranje

Ponavadi turist potrebuje dopust, da razbremeni življenjske in delovne obremenitve ter uživa v času z družino, vendar nekatere okoliščine nalagajo zaposlenim ali lastnikom občutljivih delovnih mest, da del svojega časa namenijo delu tudi med počitnicami in od tu naprej delodajalec lahko poišče prostor, kjer lahko komunicira s svojimi zaposlenimi in se igra z družino.

Združeno kraljestvo je ena izmed držav, v katerih lahko zaposleni prosto dela na daljavo, bodisi v avtobusu, hotelu ali celo v turističnih krajih, saj poleg prisotnosti številnih računalnikov zagotavlja hitra internetna omrežja. v hotelih, kar lahko uporabite kadarkoli>

Poleg tega si lahko številni obiskovalci na letališčih najamejo računalnike in jih ob koncu potovanja vrnejo, da so opremljeni s hitrim internetom. Podjetniki in višji zaposleni lahko pridobijo tudi storitve dela na daljavo in zagotovijo ekipo strokovnjakov na številnih področjih, ki jim bo pomagala pri njihovem delu, tako v Španiji kot v Grčiji.

Podpora lokalnemu turizmu

Pandemija koronavirusa je prizadela svet turizma. Izgube, ki jih je utrpel sektor, so bile ocenjene na milijarde dolarjev, seveda pa so bili učinki na lokalno prebivalstvo na območjih in vaseh, ki so odvisni od koncepta tradicionalnega turizma, večji, zato ponovno odkrivanje oddaljenih območij in uživanje v storitvah lokalni ljudje so lahko priložnost za vas in njih.

Na podeželskih območjih ali daleč od glavnega mesta Aman v Jordaniji lahko odkrijete še en svet narave, saj prebivalci želijo pritegniti turiste in obiskovalce, da jih seznanijo s pristno jordansko tradicijo in jim poleg igranja pomagajo odkrivati ​​starodavno hrano. igre in tradicionalne rekreacijske dejavnosti, kot je jahanje.
V Srednji Ameriki je izlet v Esquinas Rainforest Lodge v Kostariki, ki so ga zgradili domačini, lahko ena izmed najbolj priljubljenih turističnih atrakcij, kjer živite v osrčju narave, poskušate loviti živali, podpirate prebivalce pri kmetovanju, in celo kuhanje.

narava in človek

Ena od prednosti letošnjega potovanja je morda izbira naravnih krajev za sprostitev in uživanje v visokih zdravstvenih standardih, bodisi zaradi kakovosti svežega zraka ali uživanja ekološke hrane.

Afriška celina je čudovito zatočišče za ljubitelje neokrnjene narave zaradi različnih dejavnosti in vznemirljivih krajev biotske raznovrstnosti. Reke, jezera, tropski gozdovi, puščave, vse vas čakajo, da vas napolnijo s pozitivno energijo, po dveh letih zaprtosti.

Tanzanija je ena najboljših safari destinacij v Afriki. Veliko divjih plenilcev in celo hišnih ljubljenčkov je mogoče najti v številnih parkih in naravnih rezervatih, da ne omenjam ideje o kampiranju in odkrivanju običajev tamkajšnjih ljudstev, saj potekajo številni tradicionalni plesni koncerti.
Kar loči Tanzanijo od ostale Afrike je, da je več kot 40 odstotkov njenega območja namenjenega za safarije in je zaščiteno z nacionalnimi zakoni, kar pomeni, da se je enostavno odpraviti na safari potovanje v Tanzanijo za polna dva tedna. , vožnja iz enega parka v drugega pa je zelo enostavna.

About the author

moblessing

Leave a Comment