FASHION

Kraljevska garderoba: razumejte modni slog …

Written by moblessing

V zadnjih nekaj desetletjih je kraljica Elizabeta II razvila povsem edinstven slog oblačenja. Kosi, ki jih nosi suveren, so takoj prepoznavni, saj so popolnoma ikonična oblačila, ki segajo več kot 70 let nazaj. Uporaba svetlih barv, klobukov, torbic in neprecenljivega nakita so zaščitni znaki britanske kraljice.

kraljica_1

tapnite za povečavo

V prvih letih svojega vladanja je bila kraljica znana po svojih zelo elegantnih in ekstravagantnih balonskih oblekah, ki jih je izdelal njen najljubši in zaupanja vreden oblikovalec Sir Norman Hartnell. Slog, ki ga je sprejela v zadnjih desetletjih, je doslej najbolj povezan z njeno podobo, ki zaznamuje zlata leta Elizabete II.

Pri 96 letih veličanstvo še vedno ohranja povsem drugačen in zelo dobro definiran slog. »V kraljičino garderobo je vloženega ogromno razmišljanja in to je zelo pomembno, saj ko stopi iz avta, vsi pogledajo, kaj ima oblečeno. Vsi si želijo videti kraljico,« je povedala Elizabeth Holmes, avtorica knjige »HRH: Toliko misli o kraljevskem slogu«.

kraljica_2

tapnite za povečavo

“Razvila je svoj dosleden slog podpisa,” je dejal Holmes. »Ima enako obliko klobuka, enako silhueto plašča, te fantastične črne pete, svoje tri biserne ogrlice. Toda tudi znotraj teh mrež se zelo zabava z modo … Kraljica slovi po svojem videzu, sestavljenem iz močnih, enobarvnih.

V letu, v katerem zaključuje svoj jubilej (70 let na prestolu), kraljica ostaja povsem v skladu s tem, kar želi prenesti s svojim zelo prefinjenim videzom. Glavna sprememba, ki jo je z leti uveljavila v svoji garderobi, je bila vsekakor njena silhueta.

Na začetku vladavine je mladenka, ki je vedno z veliko eleganco nosila kose, ki so orisovali njeno telo, začela staviti na zrelejše kombinacije.

kraljica_3

tapnite za povečavo

Po besedah ​​​​Angele Kelly, pisateljice knjige “The Other Side of the Coin: The Queen, The Dresser and The Wardrobe”:

“Na splošno izrezi plaščev in suknjičev ne smejo biti previsoki ali prenizki in ne smejo omejevati kraljičinih gibov,” pojasnjuje Kelly. “To še posebej velja za debele volnene plašče s širokimi, polnimi ovratniki.”

Poleg faktorja lahkotnosti gibanja je ansambel, ki ga nosi kraljica, vedno natančno premišljen, tudi glede na vreme, kot bo na kraljico gledano in kako nakit, ki ga bo nosila, vpliva na obliko in strukturo monarhove garderobe. .

raznolikost barv

Kraljičina pisana garderoba je v zadnjih letih pridobila priznanje modnega tiska. Britanski Vogue je v letu 2012, v letu diamantnega jubileja, naredil pregled vseh oblačil suverene in ugotovil, da je njena najbolj uporabljena barva modra – kar 24 % kosov, ki jih je nosila v javnosti.

Študija Vogue je tudi pokazala, da je bila najmanj uporabljena barva v kraljičini garderobi bež, ki je v letu 2012 predstavljala le 1 % celotne garderobe. Angela Kelly piše, da je “barva ključna” za garderobo. kraljice, “čeprav – izbrana barva mora ustrezati.”

kraljica_5

tapnite za povečavo

Iskreno povedano, ko govorimo o tem, katere barve Elizabeth ne pristajajo, se zdi, da jih ni veliko. Poleg neizmerne palete barv so potiski izjemno priljubljeni med oblačili veličanstva.

Edina nenavadna barva za vaše izbire bi bila črna, rezervirana le kot žalna barva. Kraljica nikoli ne potuje brez črne obleke v primeru tragičnih nujnih primerov, ki se lahko zgodijo, medtem ko nima lahkega dostopa do svoje garderobe.

GLEJ TUDI

NA ANTENI 1 POZNAJTE TATEDENSKE GLASBENE NASVETE (30. 5. – 3. 6.)

PARTNERJI VIKEND ZA PRVO SVETOVNO TURNEJO S KRIPTOVALUTO

About the author

moblessing

Leave a Comment