FASHION

SPFW kaže, da se šivanje upira politični agendi – 6. 4. 2022 – Ilustrirano

Written by moblessing

Ta izdaja tedna mode v São Paulu ne govori le o političnih manifestacijah in identitetnih zastavah. Čeprav se zdijo vse pomembnejše, da dogodek ostane povezan z realnostjo, obstaja prostor za znamke, ki so pripravljene prikazati “le” dobra oblačila.

Navsezadnje so tisti, ki, predstavljeni v blokih na modni pisti, prepeljejo gledalca na drug kraj, naj bo udoben ali čuden na pogled.

Ta moda v surovem stanju, vse težje vidna v prostoru, kjer ideje včasih ne spremljajo modeliranja, mešanja tkanin in ostrega kolorizma, je vodila del modnih revij v petek in soboto.

Delo stilistke Rafaele Caniello iz Neriage je umirjeno, ohranja odnose s čutnimi idejami, med njimi tudi odnos prostora, časa in občutkov oblikovalca.

Zato je, ko je svojo predstavo popeljal v novo odprti blok hotela Rosewood, v regiji Avenida Paulista, ponudil odmik od grozljive politične agende, ki povzema to sezono, tako da so ljudje lahko le občudovali njegov predlog šivanja morja. , pesek in miren trenutek.

V kolekciji so bili nevtralni toni s predlogi, ki so prehajali med umazano belo, bakreno in neprozorno, mirno zlato, združeni z globoko modrino morja, električnim tonom, ki je blizu tistemu, ki ga je ustvaril Yves Klein v povojnem obdobju. .

Nič ni neprijetnega v seriji nagubanih videzov, ki prepoznavajo blagovno znamko, eno najbolj zaželenih med mladimi iz São Paula, ki imajo radi umetnost in oblačila, ki pokrivajo telo s finimi tkaninami in naborki, zgrajenimi do popolnosti.

Vendar ideja o mešanju avstrijskih kristalov Swarovski, uporabljenih v lahkem krojenju znamke, v superge Swiss On Running ne zveni staro. Ravnotežje Caniello izvaja tako, da ji uspe ustvariti svež minimalizem, daleč od geometrijske in monokromatske frigidnosti, ki je že določila uporabo te šole v rezalni mizi.

Oddaja je bila polna pesmi, ki jih je prebrala igralka Alice Braga, ki se je po recitiranju verzov pojavila na koncu predstavitve z eno od Neriageovih rdečih stvaritev ob svoji stilistki.

Šivanje je bila tudi izbira enega najbolj odpornih oblikovalcev mode v Sao Paulu, Weiderja Silveira iz Piauíja. Kolekcija “Womanizer” se je v soboto popoldne poklonila modi Madame Gres, ikoni francoske mode iz tridesetih let prejšnjega stoletja.

Namen stilista je bil ustvariti izjemno tehnično haute couture, glamur, preveden v helensko navdahnjene kose, v katerih je harmonika učinek nabora svet.

Silveiro v predlogih za večer preoblikuje Gresove temelje, tako plesne kot tiste, ki tečejo pod srebrnim globusom nočnega kluba. Celotni kovinski videzi v bleščicah in laméju so bili pomešani z manj bleščečimi, kot so belo-črno obarvani ansambli, ki so odprli predstavo v Senac Lapi, v zahodni coni. En sam cvetlični tisk na modri podlagi, ki je bila obsesija oblikovalca te sezone, je predlogom dodal sodobnost.

Stilistka je pasove zaznamovala z kravatami, skritimi v šivu, ki povečujejo možnost, da bi manj suha telesa od tistih zvezdnic, ki jih je oblekla Madame Gres, nosile kose, ne da bi se jim prilagodile.

Morda se zdi malenkost, a gre za izjemno nov pristop k modnemu ustvarjanju, ki ni upošteval, kako bi se modeli prilegali meram vseh, ki so bili izven ravnila, ki ga uporabljajo oblikovalci.

Ni res, da je modni koncept med oblikovalci nove generacije, ki zdaj zapuščajo fakultete naravnost na modne brve, da se je treba za iskanje smisla v dejanju šivalnih idej odreči sijaju in zabavi.

Samo poglejte Waléria Araúja, rojenega iz Pernambuca, ki je zaključil petek SPFW tako, da je na dogodek prinesel kompilacijo svojih absurdnih idej, polnih stroboskopa in ekstravagantnih vzorcev, ki prežemajo njegovo vzletno-pristajalno stezo že 30 let.

Priljubljen med zvezdniki, ki se obrnejo nanj, ko morajo povzročiti razburjenje na slavnostnih balih in sambadromih, je stilist dal raperju trenutka, carioca Xamãu, v videz, podložen s perjem in iskricami. Hkrati je na modno pisto postavila junakinjo drag queen, gaucho Eloíno dos Leopardos, ki je pri 85 letih dvignila občinstvo v Komplexo Tempo, skladišču na vzhodni strani, kjer potekajo parade.

Kot na odlični zabavi, ki je spominjala na lasne šiške iz 90. let prejšnjega stoletja, pokrajino, ki sta jo okrepila dvojec pred tovornjakom, stilist Alexandre Herchcovitch in njegov dolgoletni partner, DJ Johnny Luxo, je Araújo vrnil čase, ko je moda pomenila tudi oblačenje. smejte se, sijajte in se zabavajte.

Zdi se, da stilistka pravi, da bi morda malo eskapizma šlo na račun mode, ki se jemlje preveč resno, seveda z dobrimi razlogi, a ki meji na hudo estetsko depresijo, če se dovoli, da jo pogoltne tolika bolečina.

About the author

moblessing

Leave a Comment