TOURISM

Informacije o Pride Whale – mestu mojih člankov

Written by moblessing

kazalo

Informacije o Bride’s Whale, ki ga je pred kratkim v zadnjih sobotnih urah, 4. junija, spremljal Nacionalni center za razvoj divjih živali Kraljevine Savdske Arabije. Skozi moje članke bomo spoznali najpomembnejše in pomembne informacije o kitu Bryde, ki smo ga videli z mlado dekle v Rdečem morju.

O Bryde Whalesu

V angleščini se imenuje Bryd’s Whale in je ena od vrst velikih kitov in vključuje dve kategoriji, modre kite in kite grbavce, ime pa je dobil po Johannu Brydeu, Norvežanu, ki je zgradil prvo kitolovsko postajo na jugu. Afrika v začetku dvajsetega stoletja. Kar zadeva lokacijo Brydejevih kitov, jih najdemo v toplih in zmernih oceanih, kot so Atlantski, Indijski in Tihi ocean.

Poglej tudi: Splošne informacije o kitih

Informacije o Bride’s Whale

Brydejev kit je čudovita morska žival, ki jo znanstveniki primerjajo s kitom sokovnikom, le da je manjši in ima raje toplejše vode. Tukaj je nekaj zanimivih informacij o Brydeovih kitih:[1]

 • Bryde kiti v nekaterih letnih časih opravljajo kratke selitvene premike, medtem ko se nekateri ne selijo, zaradi česar se razlikujejo od drugih selitvenih usati kitov.
 • Kiti Bryde so izpostavljeni številnim stresom in grožnjam, kot so udarci ladij, kitolov, oceanski hrup in drugo.
 • Brydeovi kiti so zaščiteni v skladu z zakonom o zaščiti morskih sesalcev.
 • Kite Bryde najdemo v zmernih, tropskih in toplih vodah, ki imajo temperaturo med 61 in 72 stopinj Fahrenheita.
 • Brydeovi kiti so spolno zreli, ko so stari devet let, ko se lahko parijo vse leto.
 • Vrhunec razmnoževanja teh kitov je jeseni, ko samice skotijo ​​enega kita na dve ali tri leta, brejost pa traja 10 do 12 mesecev.

Oblika kita Bryde

Brydeovi kiti imajo dolgo, vitko modro-sivo telo, z brazgotinami v obliki marmorja na telesu, ki jih povzročajo paraziti in morski psi. Vsak kit te vrste ima srpasto hrbtno plavut, ki poteka vzdolž njegovega telesa. Na vrhu glave so tri vzporedne ostroge, ki sestavljajo četrtino dolžine telesa.

Kaj jedo Brydeovi kiti?

Ti kiti se prehranjujejo Veliki raki, kot so raki, kozice, poleg skupine majhnih rib, njihov plen pa je pogosto razmeroma mikroskopski, kot so plankton, kril in kopepodi. Je ena izmed velikih vrst kitov in vključuje dva razreda, modre kite in kite grbavce.

Poglej tudi: Ali orke jedo ljudi?

Nevarnosti za Brydejevega kita

Ti kiti se soočajo z različnimi stresorji, ki jim lahko škodijo ali ogrozijo, vključno z:[2]

 • Napadi ladij: Zlasti na obalnih območjih z velikim ladijskim prometom, saj jo lahko udarec ladje poškoduje ali ubije.
 • Hrup iz okolice: Pomeni nizkofrekvenčno hrupno onesnaževanje pod vodo, saj ne morejo slišati, kar povzroča težave pri komunikaciji z drugimi kiti, težave pri iskanju hrane in izogibanju plenilcem.
 • lov: Ta vrsta kitov je podvržena lovu, da bi izkoristili program znanstvenih raziskav za kite.

Tukaj smo se seznanili z Informacije o Bride’s Whale Vključno z njegovo obliko, časom razmnoževanja, lokacijo in najpomembnejšimi tveganji, ki jim je izpostavljen na morju.

recenzent

 1. ^
  fisheries.noaa.gov, Bryde’s Whale, 4.6.2022
 2. ^
  us.whales.org, Bryde’s Whale, 04.06.2022

About the author

moblessing

Leave a Comment