ANIMALS

Zabavna industrija v viziji Kraljevine 2030.. načrti, ki podpirajo kreativno gospodarstvo

Written by moblessing

Industrija zabave v Savdski Arabiji je eden najpomembnejših sektorjev, ki podpirajo dinamično kreativno gospodarstvo; Pričakuje se, da bo zabavna industrija v kraljestvu do leta 2025 po hitrem okrevanju po epidemiji “Covid-19” postala največja v regiji Bližnjega vzhoda in Severne Afrike.

Kot del prizadevanj za socialno in gospodarsko reformo, ki jih je sprejela njegova kraljeva visokost princ Mohammed bin Salman; Prestolonaslednik in podpredsednik vlade – naj ga Bog varuje – je Kraljevina napovedala načrt za vlaganje 64 milijard dolarjev v zabavni sektor; Naložba je del poti Kraljevine do Vizije 2030, katere cilj je ustvariti živahno družbo, uspešno gospodarstvo in ambiciozen narod.

Zabava v Kraljevski viziji 2030

Kot del prizadevanj Kraljevine za izgradnjo živahne družbe Kraljevina vizija 2030 vidi zabavo kot eno od vodilnih industrij, ki igrajo ključno strateško vlogo pri gospodarskem in družbenem razvoju ter spodbujanju javnega zdravja, poleg tega pa krepijo vlogo domačih. turizem v narodnem gospodarstvu.

Od objave načrta razvoja zabavnega sektorja v kraljestvu je General Entertainment Authority v začetku leta 2018 sprožil pobudo z naslovom: »Ne razmišljaj o potovanjih«. Spodbujati savdske državljane, da iščejo priložnosti za zabavo v kraljestvu, namesto da potujejo v tujino; Savdijci so porabili na stotine milijard svojega dohodka za zabavo in turistične destinacije zunaj meja kraljestva.

Zato spletno mesto razpravljaPodjetniki» V naslednjih vrsticah zabavna industrija v viziji Kraljevine 2030.

Preberite tudi: Nacionalna kampanja za dobrodelne dejavnosti. Vodstvo Kraljevine pri podpiranju dobrodelnih dejavnosti

Zabavna industrija v viziji Kraljevine 2030

V koraku, ki je prvi te vrste, je vlada Skrbnika dveh svetih mošej v prvem četrtletju 2018 odpravila prepoved kinematografov. Po uradnih lokalnih poročilih si Kraljevina Savdska Arabija prizadeva doseči 350 kinematografov do 2030, ki bo prikazal več kot 2500 filmov, do leta 2030 pa bo dosegel 350 kinematografov. Vrednost filmske industrije v kraljestvu na milijardo dolarjev.

Načrt zabavne industrije v Kingdom’s Vision 2030 naj bi v kraljestvo pripeljal zahodnjaške skupine, kot so: Maroon 5 in Cirque du Soleil ter priljubljene otroške oddaje, kot so: Care Bears in Teenage Mutant Ninja Turtles, modra vlada pa ne upa le izboljšati življenja svojih državljanov, pa tudi postati središče zabave za preostali svet.

zabavna industrija

Vlaganje v zabavo

Kot še en korak za okrepitev zabavnih dejavnosti v kraljestvu je vlada v zadnjih petih letih organizirala več srečanj z višjimi vodstvenimi delavci podjetij: Apple, Microsoft, Google in Amazon, poleg vodstvenih delavcev Hollywooda; Za razpravo o prihajajočih priložnostih za vlaganje v zabavo in tehnologijo v kraljestvu.

Preberite tudi: Šesta obletnica Vizije 2030. Načrt za uresničitev sanj

Ne samo to, dogovori za zabavne centre so bili sklenjeni z National Geographic, AMC in Feld Entertainment. Poleg tega sta se Kraljevin sklad za javne naložbe in zabaviščni park Six Flags dogovorila za gradnjo novega mesta zabave v zabaviščnem območju Qiddiya; Osredotočil se bo na šest glavnih področij: “Tematski parki, kolesa in paviljoni, srečanja z živalmi in živalmi, voda in sneg, šport, dogodki, kultura in izobraževanje.”

napredni zabavni projekti

Da bi okrepila prizadevanja za diverzifikacijo svojega gospodarstva stran od energetskega sektorja, je modra vlada, ki jo vodita skrbnik dveh svetih mošej, kralj Salman bin Abdulaziz Al Saud in njegov prestolonaslednik, v Riadu začela štiri zabavne projekte z vrednostjo več kot 23 milijard dolarjev, štirje projekti pa bodo dokončali program »King Salman Park, Sports Boulevard, Green Riyadh in Riyadh Art« »Kakovost življenja« v Saudi Vision 2030, katerega cilj je zagotoviti 350.000 zaposlitvenih priložnosti.

Savdska vlada si želi, da bi NEOM, ki ga je prestolonaslednik otvoril v zadnjem četrtletju 2017, postal ena najpomembnejših in vodilnih zabavnih destinacij na svetu, NEOM pa je pomemben temelj Vizije 2030 in mestnih ambicij. Vključuje, da bo prihodnji center za zabavo, tehnologijo in medijsko produkcijo, virtualna resničnost pa bo odlična priložnost za vlaganje v projekt NEOM.

Nov koncept zabave

V povezani potezi je vlada kraljestva že vložila približno 400 milijonov dolarjev v VR, da bi podprla Magic Leap, podjetje, ki se osredotoča na očala za virtualno resničnost; NEOM ne gre le za sisteme virtualne resničnosti, temveč tudi za izgradnjo popolnoma novega koncepta zabave v okviru večjih zahtev naprednih tehnologij, vključno z umetno inteligenco in robotiko.

V zvezi s tem je princ Mohammed bin Salman dejal; Nedavno je prestolonaslednik izrazil upanje, da bo mesto postalo “pomembna kulturna znamenitost in pomembno središče za zadovoljevanje zabavnih, kulturnih in družbenih potreb prihodnje generacije v kraljestvu,” in pojasnil, da ambiciozen projekt spada v okvir Kraljevini načrti za podporo Viziji 2030 z zagotavljanjem naložb v kraljestvu, ki služijo državi in ​​državljanom, pa tudi prispeva k diverzifikaciji virov nacionalnega dohodka, podpira savdsko gospodarstvo in zagotavlja več zaposlitvenih možnosti za mlade.

Preberite tudi:

Gradbena industrija v kraljestvu..priložnosti in uspehi

Ustanovitev razvojne uprave Al-Ahsa..nova stopnja blaginje

Obletnica obljube zvestobe prestolonasledniku.. Prihodnja vizija v dobrobit naroda

Savdska elektroenergetska družba.. Dosežki in uspehi

Dosežki Vizije 2030.. ambicije velikosti neba

Kratka povezava:

About the author

moblessing

Leave a Comment