DECORATION DESIGNS

novi podeželski hotel v državi je na vrhu hriba in ima dva bazena

Written by moblessing

Cotto do Gatto: novi podeželski hotel na podeželju leži na vrhu hriba in ima dva bazena

Nahaja se v Ponte de Barca in se odpre 23. junija. Sobe so navdihnjene s tradicijo regije in psi so dobrodošli.

Na voljo je bivalni prostor s panoramskim razgledom.

Cotto do Gatto je nenavadno ime, ki se hitro ujame in, presenetljivo, nima nobene zveze z mačkami. To je ime novega podeželskega hotela, ki se bo kmalu odprl v Ponte de Barca v okrožju Viana do Castelo.

Družina Oliveira v tej portugalski vasici živi že 27 let in prav tam, kjer se nahaja Cotto de Gatto, je imela počitniško hišo, v kateri so preživeli božič. Na privilegirani lokaciji v popolnem sožitju z naravo je družinsko zatočišče postalo hotel in bo kmalu zatočišče za številne druge družine.

Pravzaprav to ni prvi posel v okrožjupar José in Deolinda Oliveira, oba stara 60 let. Najprej so začeli z odprtjem restavracije Sant’Ana, ki je kasneje začela vključevati prostor, namenjen prireditvam. Posel je šel tako dobro, da sta se odločila za rast in tudi odprtje hotela, projekt, ki ga je razvila njena hčerka Sandra Oliveira, podiplomska turistična smer.

»Idejo sem predstavil staršem in oni so se strinjali z njo. Vse se je začelo leta 2015, morali smo se soočiti na poti je bilo nekaj težav, vendar nam je končno uspelo dokončati projekt,« pravi za NiT Sandra Oliveira. Otvoritev je predvidena za 23. junij, v sredo, a so za dokončanje hotela potrebna leta boja.

»Ko smo začeli graditi, je zemljišče pripadalo Vili Verde in prejeli smo obvestilo, da gradimo na ozemlju, kjer nismo imeli licenco. Morali smo razumeti izvor in zgodovino zakonitosti zemljišča,« pojasnjuje. Odkrili so, da se nastanitev nahaja na hribu, imenovanem Cotto de Gatto, po imenu, ki so ga kasneje dali hotelu, v čast prvotni toponimiji kraja.

Nahaja se tik na vrhu hriba in nudi privilegiran pogled na gore. Namestitev je relativno blizu jezu Lindoso, narodnega parka Peneda Gerês in številnih najbolj priljubljenih slapov v državi.

O Gotto’s Cotto Postavljen je v podeželsko pokrajino in vse sobe so navdihnjene z naravo in tradicijo regije, tako v uporabljenih materialih kot v dekoraciji. Hotel ima 28 sob, od tega štiri apartmaje, ena pa je prilagojena za gibalno ovirane osebe.

Z edinstveno dekoracijo, ki “združuje podeželske detajle s sodobnimi značilnostmi”, so bili vsi prostori zasnovani do največje podrobnosti. Sobe so razdeljene na osem tem, povezanih z izdelki iz Alto Minha, kot so med, vino, pšenica, oljke, zemlja, sivka in voda.

Apartmaji “Oliveira” so na primer “oblikovani nad veličastnostjo teh dreves” in so “poklon modrosti, miru, obilju in zmagoviti edinstvenemu doživetju”. Opremljene so z veliko zakonsko posteljo, mini barom, sefom in lastno kopalnico s prho in kadjo.

Stranski balkon gleda na Jardim das Oliveiras in Serra do Oural. Vrhunec teh apartmajev je mini jacuzzi, v katerem “lahko uživate v odprtem prostoru s spalnico ali v bolj intimni in zasebni različici”.

V istem konceptu so tudi apartmaji »Coração de Viana«, ki namigujejo na mesto, z nenavadno kombinacijo tonov in tekstur. Ti prostori imajo dnevno sobo s kaminom, ki ustvarja popolno okolje za romantično izkušnjo.

Kar zadeva sobe, se lahko odločite za prenočitev v »Naturi«, navdihnjeni z medom, vinom, sivko in rži, v »Dvojih«, namenjenih družinam ali manjšim skupinam, ali v »Terra«, prilagojeni ljudem z zmanjšano mobilnostjo. Vsi imajo zakonsko posteljo ali dve ločeni postelji, imajo zaseben balkon in ponujajo “okolje čistega miru in spokojnosti”.

Hotel ima tudi knjižnico s kaminom v središču in lounge bar s klavirjem Bechstein, ki bo gostom zagotovo poskrbela za dobre glasbene trenutke. Drugo Vrhunec je bivalni prostor na prostem s panoramskim razgledom, idealen za uživanje ob kozarcu vina ob sončnem zahodu. Zunaj sta dva bazena, eden za odrasle in eden za otroke, ki vabita na sprostitev na soncu.

Če želite vzeti velikookega, je Cotto de Gatto prijazen do hišnih ljubljenčkov in ima celo ne eno, ampak dve psarni, pripravljeni za sprejem živali.

Cene na noč se gibljejo okoli 150 € v visoki sezoni in 90 € v nizki sezoni. Nato kliknite na galerijo, da odkrijete Cotto de Gatto.

glej galerijo

“>

Vhod.

About the author

moblessing

Leave a Comment