ANIMALS

Ne boste pričakovali razloga .. Zakaj mravlje hodijo po ravni črti?

Written by moblessing

 

21.00

nedelja 29.5.2022

Napisal sem – Asmaa Morsi

Vsi vemo, da so mravlje žuželke, ki imajo nekatere značilnosti, med katerimi je najbolj izrazita njihova sposobnost, da hodijo v ravnih linijah na dolge razdalje po tleh, mizi ali stenah.

Morda ste se nekoč vprašali: »Zakaj mravlje hodijo po ravni črti?« To vam razlagamo na mojih straneh »thedailypest« in »goaptive«.

Družbene žuželke:

Če želite razumeti, zakaj mravlje pogosto vidimo, da tvorijo črto, morate najprej razumeti, da so mravlje zelo družabna bitja, ki živijo v kolonijah z milijoni drugih mravelj, ki delajo skupaj kot ekipa.

Da bi kolonija preživela, potrebujejo mravlje dobre komunikacijske veščine.Glavni način komunikacije med mravlje je feromoni ali kemični vonji.

Feromonske poti:

Ko mravlja delavka zapusti kolonijo, da bi si našla hrano, bo pustila sled feromonov, ki jim bodo sledile druge mravlje, ko najde hrano in jo začne prinašati nazaj v kolonijo, bo nanjo položila še eno plast feromonov. pot, ki bo pritegnila druge.

Vsaka vrsta mravelj lahko vsebuje do 20 različnih feromonov, ki služijo različnim namenom.Feromon vsakega mravlje bo imel drugačen vonj, tako da zlahka ločijo, katere poti vodijo do hrane in katere do plenilcev.

Nevarnosti mravelj:

Zaradi svojih feromonskih sledi lahko mravlje hitro najdejo, kje shranjujete hrano, in pritegnejo na tisoče drugih, z lahkoto kontaminirajo vašo hrano in širijo bolezni med družinskimi člani.Nekatere vrste mravelj lahko povzročijo škodo na lastnini ali celo napadejo ljudi.

Kako mravlje najdejo hrano?

Mravlje imajo izostren vonj in se v primerjavi z mnogimi drugimi žuželkami zanašajo na občutljive vohalne receptorje v svojih antenah, da najdejo hrano.

Naloga mravlje delavke je poiskati hrano za matice kolonije, tako samce kot mlade.Mravlje delavke bodo s pomočjo vohalnih receptorjev iskale hrano in za seboj pustile sledi feromonov, če se najde vir hrane.

Ko gre za hrano, imajo različne vrste mravelj raje različne vrste hrane, na primer argentinske mravlje imajo radi sladko hrano, kot sta med in sladkor, medtem ko so ognjene mravlje vsejedi in se prehranjujejo z žuželkami, mesom in drugimi sladkarijami.

Ko so zunanji viri hrane redki, mravlje iščejo hrano v zaprtih prostorih, zato je običajno, da mravlje najdemo v kuhinji ali kopalnici.

– Kako se znebiti mravelj?

Ker se vsaka vrsta mravelj razlikuje glede na vedenje, je najbolje, da najamete strokovnjaka za zatiranje škodljivcev, da se učinkovito in učinkovito znebite mravelj.Mravlje se vračajo in ponovno vzpostavijo kolonije.

Glede na vaše potrebe, podnebje in okolje bo lahko zagotovil ustrezen načrt zdravljenja z odgovorno in učinkovito uporabo izdelkov za zatiranje mravelj.

Če želite spremljati vse, kar je povezano z moškimi in ženskimi odnosi in raznimi stvarmi… Kliknite tukaj

About the author

moblessing

Leave a Comment