ANIMALS

Najcenejša in najbolj neverjetna mesta za potovanje v letu 2022

Written by moblessing

Za vas smo zbrali najcenejša mesta za potovanje v letu 2022, znane turistične destinacije z osupljivimi plažami, pokrajino in polnimi starodavnih zgodovinskih krajev.

Meseci pandemije korone so minili in želja po potovanjih in odklopu od vsakodnevne rutine se je povečala, zato smo se odločili sestaviti odličen seznam najcenejših krajev za potovanje za leto 2022 in našli ogromno skupino držav, ki imajo najpomembnejše turistične destinacije in jih ponuditi z nizkim proračunom.

Omeniti velja, da imajo te države osupljive plaže, bogato zgodovino in kraje za vse okuse, zato za potovanje ni treba imeti veliko denarja.

Svet napoveduje, da bo letos leto turističnega razcveta, zahvaljujoč deregulaciji turizma, vrnitvi mednarodnega popotnika in razcvetu domačega turizma.

Če želite potovati na novo destinacijo, so tukaj najcenejša mesta za obisk v letu 2022 in zanimive destinacije.

Tukaj so najcenejša mesta za potovanje za leto 2022

1. Maroko

Maroko je eno najcenejših krajev za potovanje za leto 2022

Maroko je ena najboljših destinacij za poceni potovanja, država, ki ima veliko šarma s svojo puščavsko pokrajino, kulturo, raznolikostjo in gastronomijo.

Med najpomembnejša turistična mesta v Maroku so maroško mesto Fez, Casablanca, mesto Marakeš, polno barv bogate zgodovine in izvirnosti.

2. Turčija

Turčija je ena najcenejših krajev za potovanje leta 2022

Turčija je zaradi nizkih cen v primerjavi z drugimi državami eno najcenejših krajev za potovanje leta 2022, znana je po edinstvenih turističnih destinacijah, edinstvenih pokrajinah v Kapadokiji, bombažnih gradovih v Pamukkaleju in seveda očarljivem Istanbulu, ki je država, ki obiskovalcem vedno ponudi presenečenja po nizkih cenah, kar ponuja.

3. Egipt

  Egipt je eno najcenejših krajev za potovanje leta 2022

Po odprtju novega razkošnega Egiptovskega muzeja v Kairu je po dolgih letih neprekinjenega dela Egipt leta 2022 na turističnem seznamu tudi s tradicionalnimi konkurenčnimi cenami, ki jih Egipt postavlja za okrevanje turizma v njem. Nil in obisk njegovih zgodovinskih muzejev je eden najcenejših krajev za potovanje leta 2022.

4. Argentina

Argentina eno najcenejših krajev za potovanje leta 2022

Zaradi devalvacije valute v zadnjih letih je ena najlepših in najbolj raznolikih držav na svetu, zaradi česar je eno najcenejših krajev za obisk leta 2022.

Gre za državo, ki daje vizum brez vizuma, cena nočitve v hotelu srednjega nivoja pa je približno 30 $ in ponuja skupne sobe za mlade za samo 7 ameriških dolarjev, polno večerjo pa je možno imeti v kakovostna restavracija za samo 10 ameriških dolarjev, prevoz pa v tej državi ni drag. Med najpomembnejšimi turističnimi znamenitostmi v Argentini so Buenos Aires, Bariloche, Ushuaia, Calafate in slapovi Iguazu.

5. Peru

Peru eno najcenejših krajev za potovanje leta 2022

Kdo od nas še ni sanjal o obisku starodavnih ruševin Machu Picchuja? Peru je država z vsemi vrstami krajev za obisk in z vsemi vrstami proračunov, kjer je veliko kotičkov za obisk in so poceni možnosti v smislu nastanitve, prevoza in hrane.

V povprečnem hotelu je mogoče prenočiti za samo 40 $ na noč, med najcenejšimi mesti v Peruju pa so Lima, Cusco, Machu Picchu in Arequipa, je država, ki jo je vredno obiskati in med najcenejšimi kraji za potovanje za leto 2022.

6. Kostarika

Kostarika Eden najcenejših krajev za potovanje leta 2022

Kostarika, razglašena za najboljšo srednjoameriško destinacijo za svetovne turistične nagrade, je cenovno ugodna država za iskalce avantur, bujne džungle in neskončne slapove. Povprečni dnevni proračun na popotnika je približno 25 USD, najboljši čas za potovanje v Kostariko pa je v mesecih decembra do aprila.

7. Tajska

Tajska je eno najcenejših krajev za potovanje v letu 2022

Po mesecih zaprtja je država od konca leta 2021 začela odpravljati omejitve, uvedene za potnike iz nekaj držav, in pričakuje se, da se bo s povečanjem turističnega obiska leta 2022 država lahko trudila za znižanje cen. za nadomestilo za tisoče hotelskih objektov, ki so bili prisiljeni zapreti med epidemijo.Ena od držav na seznamu najcenejših krajev za potovanje leta 2022.

8. Poljska

Poljska eno najcenejših krajev za potovanje leta 2022

Poljska ima očarljiva mesta, čudovito arhitekturo in osupljive pokrajine, je tudi država z veliko zgodovino.Če vas zanima zgodovina na Poljskem obiščite koncentracijsko taborišče Auschwitz-Birkenau, največje taborišče, ki se nahaja približno 70 km od Krakova.

V primerjavi z zahodno Evropo je Poljska med najcenejšimi kraji za potovanje leta 2022, kjer lahko dobite prenočišče za približno 8 USD, v povprečnih hotelih pa za 30 USD.

About the author

moblessing

Leave a Comment